Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

Žygis Šimonių girioje „Girios medeliai – mano broleliai“

Kiti renginiai

Šimonių giria – vienas didžiausių Lietuvos miškų, kurio kaimelių ir viensėdžių gyventojai 2019 m. rugsėjo 16 d. plyname kirtime surengė smuikininkės Barboros Domarkaitės koncertą iškirstam miškui atminti ir šiuo simboliniu veiksmu pradėjo šiandien visą Lietuvą apėmusį miškų išsaugojimo sąjūdį. Kova dėl Šimonių girios, visos jos gyvasties išsaugojimo tęsiasi iki šiol, bendruomenės nariai nuolat primena apie miško svarbą žmonių dvasinei ir fizinei sveikatai. Tad žygio dieną, gėrėdamiesi Šimonių giria, kalbėdamiesi apie tradicinį žmogaus ir miško ryšį, taip pat pažinsime išskirtines kultūrines ir istorines šios vietovės vertybes: vieno iš sėlių kunigaikščių piliakalnį tarp Aluotų ir Druskių kaimo, šventvietę prie Ertėjų kaimo, pagerbsime kovojusius ir žuvusius Algimanto apygardos partizanus, aptvarkysime juos menančias istorines vietas.

Žygio dieną aplankysime (eilės tvarka): Aluotų piliakalnį, ten pat esantį mitologinį akmenį, Birutkalniu vadinamą Algimanto apygardos partizanų rezidenciją – istorinio 1948 m. rugpjūčio 1 d. sąskrydžio vietą, prie Ertėjų kaimo esančią mitologinę vietą, vadinamą Piliakalniu, Lietuvos partizanų bunkerio ir žūties vietą prie Priegodo ežero ir Lietuvos partizanų kapus Sliepiškio kaimo kapinaitėse.

Žygis prasidės 10 val. Rudakasių kaimo kryžkelėje, pasukus Šimonių girios kryptimi tuoj už Jaros tilto kelyje Utena–Kupiškis (WGS84: 55.698890, 25.303081). Mūsų laukia apie 13 km atstumas pėsčiomis, pabaiga numatyta apie 16 val. (sugrįšime į pradžios tašką; jeigu miške bus gilus sniegas, žygikelį trumpinsime).

Vedlys – Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto archeologas, prof. dr. Vykintas Vaitkevičius.

Bilieto kaina – 20 eurų asmeniui (vaikams iki 12 m. bilietų pirkti nereikia).

Bilietai: https://www.vykintokeliai.lt/parduotuve/Girios-medeliai-%E2%80%93-mano-broleliai-Bilietas-%C4%AF-%C5%BEyg%C4%AF-02-04-p588449610

Kilus klausimų kreipkitės telefonu 8 699 34637, el. paštu [email protected] arba Facebook žinute paskyroje Vykinto keliai.