Išgirsite pasakojimą apie Palėvenės buvusio dominikonų vienuolyno istoriją, vienuolių gyvenimo būdą ir jų gamintus patiekalus. O maitinosi vienuoliai neprastai... Jų racionas buvo labai įvairus ir netgi įmantrus. Galėsite paragauti pasirinktą vienuolių patiekalą.

Siūlomi vienuolių patiekalai (galima papildomai užsisakyti sertifikuoto naminio alaus degustaciją, kaina 8 Eur/asm.):

 

Troškinys  

Mėsos ir daržovių troškinys su užkepimu.

Dalyvių skaičius: 15 – 20

Kaina 18 Eur asmeniui

„Svirno pietūs“

Pagal senovinį receptą pagaminta dešrelė su bulvių koše ir troškintais kopūstais.

Dalyvių skaičius: nuo 10

Kaina 18 Eur asmeniui

Žuvienė

Tai pagrindinis vienuolių patiekalas, gaminamas iš įvairių rūšių žuvies sultinio ir žuvies gabaliukų su daržovėmis pagardinant prieskoniais ir žalumynais. Patiekiamas su namine bandele. Žuvienė gaminama pagal kulinarinio paveldo tyrinėtojo, profesoriaus Rimvydo Laužiko receptą.

Dalyvių skaičius: 15-30

Kaina 11 Eur asmeniui


 

Virtienis

Senovinis lietuvių liaudies patiekalas iš miltų. Jis netradicinis tuo, kad jo įdaras gaminamas iš silkės bei burokėlių. Patiekiamas su padažu. Virtienį puikiai tinka valgyti per Kūčias.

Dalyvių skaičius: 15-20 žm.

Kaina 10 Eur asmeniui


 

Vienuolyno baronka

Naminė vienuolyno „baronka“ (riestainis) su arbata.

Dalyvių skaičius: 10 – 15

Kaina 8 Eur asmeniui

Norėdami užsisakyti bet kurią edukacinę programą būtinai susitarkite iš anksto:

+370 459 52 505

+370 672 02 034

[email protected]