„Vienuolių gyvenimo būdas ir virtuvė“

Išgirsite pasakojimą apie Palėvenės buvusio dominikonų vienuolyno istoriją, vienuolių gyvenimo būdą ir jų gamintus patiekalus. O maitinosi vienuoliai neprastai... Jų racionas buvo labai įvairus ir netgi įmantrus. Galėsite paragauti pasirinktą vienuolių patiekalą.

 

Pasirinkę šią edukacinę programą galėsite paragauti vieną iš siūlomų vienuolių patiekalų:

 

Troškinys  

Mėsos ir daržovių troškinys su užkepimu.

Dalyvių skaičius: 15 – 20

Kaina 18 Eur asmeniui

 

Žuvienė

Tai pagrindinis vienuolių patiekalas, gaminamas iš įvairių rūšių žuvies sultinio ir žuvies gabaliukų su daržovėmis pagardinant prieskoniais ir žalumynais. Patiekiamas su namine bandele.

Dalyvių skaičius: 15-30

Kaina 11 Eur asmeniui

 

Virtienis

Senovinis lietuvių liaudies patiekalas iš miltų. Jis netradicinis tuo, kad jo įdaras gaminamas iš silkės bei burokėlių. Patiekiamas su padažu. Puikiai tinkamas valgyti per Kūčias.

Dalyvių skaičius: 15-20 žm.

Kaina 10 Eur asmeniui

 

Vienuolyno „baronka“

Naminė vienuolyno „baronka“ (riestainis) su arbata.

Dalyvių skaičius: 10 – 15

Kaina 8 Eur asmeniui

 

Norėdami užsisakyti bet kurią edukacinę programą būtinai susitarkite iš anksto:

+370 459 52 505

+370 672 02 034

[email protected]