Išgirsite pasakojimą apie Palėvenės buvusio dominikonų vienuolyno istoriją, vienuolių gyvenimo būdą ir jų gamintus patiekalus. O maitinosi vienuoliai neprastai... Jų racionas buvo labai įvairus ir netgi įmantrus. Galėsite paragauti pasirinktą vienuolių patiekalą.
Pasirinkę šią edukacinę programą galėsite paragauti vieną iš siūlomų vienuolių patiekalų:
Troškinys
Mėsos ir daržovių troškinys su užkepimu.
Dalyvių skaičius: 15 – 20
Kaina 18 Eur asmeniui
Žuvienė
Tai pagrindinis vienuolių patiekalas, gaminamas iš įvairių rūšių žuvies sultinio ir žuvies gabaliukų su daržovėmis pagardinant prieskoniais ir žalumynais. Patiekiamas su namine bandele.
Dalyvių skaičius: 15-30
Kaina 11 Eur asmeniui
Virtienis
Senovinis lietuvių liaudies patiekalas iš miltų. Jis netradicinis tuo, kad jo įdaras gaminamas iš silkės bei burokėlių. Patiekiamas su padažu. Puikiai tinkamas valgyti per Kūčias.
Dalyvių skaičius: 15-20 žm.
Kaina 10 Eur asmeniui
Vienuolyno „baronka“
Naminė vienuolyno „baronka“ (riestainis) su arbata.
Dalyvių skaičius: 10 – 15
Kaina 8 Eur asmeniui
Norėdami užsisakyti bet kurią edukacinę programą būtinai susitarkite iš anksto:
+370 459 52 505
+370 672 02 034